سیستم ردیاب چیست؟ و چه کاربردی دارد؟
همه تکنولوژی هایی که در حال حاضر از آن استفاده میکنیم، پیشینه ای نظامی دارند. سیستم ردیاب یکی از فناوری هایی است که در گذشته انحصارا در اختیار نیروهای نظامی آمریکا بود. موقعیت یابی ماهواره ای ابتدا در شرایط عملیاتی جنگی استفاده شد. به دلیل کاربرد های بسیار زیاد موقعیت یابی ماهواره ای این فناوری وارد سایر صنایع شد.
یکی از کاربردهای معمول این مسیر یاب استفاده آن در جی پی اس خودرو است. در این مقاله قصد داریم تا نگاهی دقیق تر به فناوری مسیریابی داشته باشیم. اطمینان داریم در صورت همراهی، تا پایان مقاله اطلاعات ارزشمندی کسب خواهید کرد.
ردیاب یا جی پی اس تراکر چیست؟
اولین مکان یاب جغرافیایی ماهواره ای در سال 1973 در وزارت دفاع آمریکا ساخته شد. این فناوری که سالها قبل، بسیار جلوتر از عصر خود بود برای مکان یابی نیروها و تجهیزات نظامی در عملیات استفاده میشد. در واقع تا پیش از ارسال اولین ماهواره ها به فضا، ایده ساخت جی پی اس وجود نداشت. زمانی که ماهواره ها در مدار قرار گرفتند، مهندسین هوا فضا دریافتند به کمک سیگنال هایی که ماهواره آن را ارسال و دریافت میکند، میتوان از موقعیت اشخاص و افراد مطلع شد.
با ساخت ردیاب مشکلات موقعیت یابی برطرف شد. امروز استفاده از ردیاب های ماهواره ای گسترش پیدا کرده است. اشخاص، بنگاه های حمل و نقل، کشتی، آتشنشان ها و تقریبا همه کسانی که نیاز به موقعیت یابی دارند از دستگاه جی پی اس بهره میبرند.
ردیاب مجهز به جی پی اس چگونه کار میکند؟
زمانی که ماهواره در مدار زمین میچرخد، به طور مداوم در حال دریافت و ارسال سیگنال های مخابراتی است. به کمک اطلاعات دریافتی از ماهواره میتوان مکان دقیق فرد یا شیء را مشخص کرد. جالب است که بدانید در زمانی که این مقاله را مطالعه میکنید، 24 ماهواره در 6 مدار مختلف در حال گردش به دور زمین هستند. 5 ایستگاه در مکان های مختلف کره زمین وظیفه و بررسی و تفسیر اطلاعات را بر عهده دارند. این اطلاعات شامل مکان و زمان دقیق شیء است.
برای ردیابی دقیق تر همواره باید اطلاعات 4 ماهواره با هم بررسی شود، بنابراین حرکت ماهواره ها با هم هماهنگ است و کمک میکند که مسیریاب و موقعیت یابی به درستی کار کند.
ردیاب چه امکاناتی به کاربر میدهد؟
به کمک جی پی اس تراکر یا ردیاب میتوان به اطلاعاتی نظیر مکان دقیق، تاریخچه مسیریابی، تعریف ناحیه امن دسترسی پیدا کرد. جی پی اس ها انواع مختلفی دارند که بسته به نوع انتخابی امکانات متنوعی را به کاربر ارائه میدهد. در یک تقسیم بندی کلی میتوان موقعیت یاب ها را به دو دسته ردیاب های قابل حمل و نصبی تقسیم کرد. مسیریاب های قابل حمل به دلیل کوچیک بودن کاربردهای زیادی دارد.
از ردیاب های قابل حمل معمولا در خودروهای سواری، موتور سیکلت ها و یا حتی آتش نشانی و آمبولانس استفاده میشود. برای مثال جی پی اس شنود دار علاوه بر اطلاعات جغرافیایی میتواند صدا را نیز ضبط کند. نمونه دیگر جی پی اس دیاگ خودرو است که از انواع ردیاب های پیشرفته بوده و دارای قابلیتی میباشد که میتواند با یک پیامک برق خودرو شما را قطع کند و خودرو تا زمان ارسال مجدد پیامک روشن نشود.
جی پی اس چه کاربرد هایی دارد؟؟؟
الف) با کمک جی پی اس تراکر از دارایی و عزیزان خود محافظت کنید
ایمنی و حفاظت یکی از کارکردهای اصلی جی پی اس ها است. با نصب ردیاب ماهوارهای بر روی ماشین میتوان از سرقت آن جلوگیری کرد و در صورت دزدیده شدن خودرو به سرعت مکان یابی را انجام داد. به کمک موقعیتیاب جغرافیایی میتوان از وضعیت مکانی افراد هم مطلع شد. این کاربرد خصوصاً برای کسانی که فرزند یا سالمندی در خانواده دارند بسیار مهم است.
کودکان و سالمندان از جمله کسانی هستند که به دلیل ضعف جسمانی و حواسپرتی ممکن است گم شوند یا در خطر قرار بگیرند. با استفاده از ردیاب میتوان از سلامت عزیزان خانواده محافظت کرد.
ب) جی پی اس ماهوارهای خودرو مصرف سوخت اتومبیل شما را کنترل میکند
به کمک جی پی اس ها می توان در سفرهای داخل و خارج شهر مسیریابی ایمنی را تجربه کرد. کارکرد اصلی مسیریابی ایمن در جادههایی است که عملاً تمام ارتباط رادیویی قطع می شود. جی پی اس ها مسیر حرکت را ردیابی و آن را ثبت میکنند. ثبت و ضبط این اطلاعات به ما کمک میکند تا از مصرف سوخت خودرو خود آگاه شویم.
طول و مدت مسیر به ما کمک میکند تا مطمئن شویم خودرو ما بهینه مصرف میکند. در واقع اینجا جی پی اس مثل یک مکانیک متخصص میتواند عیار مصرف سوخت ماشین را مشخص کند. اطلاعات ثبتشده در جی پی اس مثل وضعیت مصرف سوخت و خرابیها، به شرکتهای خودروساز هم کمک میکند تا بتوانند عمر خود را افزایش دهند.
پ) ردیاب خودرو تمام اطلاعات ماشین شما را ثبت و ضبط میکند
ثبت اطلاعات نظیر سرعت، رفتارهای پرخطر، ترمز کردن زیاد و تصادفات باعث میشود راننده خودرو اطلاعات کاملی از وضعیت رانندگی پیدا کند. به کمک جی پی اس خودرو میتوان این اطلاعات را در زمانهای دورهای بررسی کرد. تفسیر این اطلاعات میتواند به رانندگان و خودروسازان کمک کند تا عادتهای رانندگی بهبود یابند.
چرا از ردیاب یا جی پی اس تراکر استفاده کنیم؟
در پایان مقاله باید بر این نکته تأکید کنیم که کاربردهای جی پی اس ترکر صرفاً به مواردی که ما در متن اشاره کردیم محدود نیست و مکانیابی جغرافیایی در صنایع مختلف کاربرد دارد. ما در این مقاله تلاش کردیم تا نگاهی دقیقتر به سیستم موقعیتیابی جهانی داشته باشیم و امیدواریم این نوشته برای شما نیز مفید بوده باشد. در انتها از شما دعوت میکنیم برای آشنایی و کسب اطلاعات بیشتر درباره ردیابهای جی پی اس دار با شمارههای اعلامشده سایت تماس بگیرید تا کارشناسان ما در بخش فروش تمام اطلاعات مورد نیاز را در اختیار شما قرار دهند.